The Basics of Nonprofit Charitable Organizations

Ce este un non-profit caritabil?
Termenul „non-profit” acoperă mult teren. De fapt, există mai multe tipuri de organizații non-profit scutite de impozite în secțiunea IRS secțiunea 501 (c).

Cu toate acestea, cea mai obișnuită organizație non-profit este 501 (c) (3), cunoscută și sub numele de donații publice sau beneficii caritabile.

Cunoaștem bine caritatea publică, deoarece aici donăm, oferim voluntar și primim multe servicii sociale, educaționale sau de sănătate.

Non-profit nu înseamnă că nu poate fi niciun profit (ca în veniturile care depășesc cheltuielile). Acest lucru înseamnă pur și simplu că venitul suplimentar poate merge doar la obiectivele de scutire ale organizației. Nu poate fi niciodată distribuit acționarilor sau membrilor.

Companiile non-profit pot acoperi cheltuielile zilnice și pot investi în fonduri de urgență, pot înființa o dotare și pot îmbunătăți infrastructura. Un non-profit bine finanțat va fi mai sănătos și mai durabil.

Non-profituri caritabile pot fi numite nonprofit și nu cu scop lucrativ, sau organizații neguvernamentale (organizații neguvernamentale).

Non-profituri caritabile includ centre medicale și universități de stat, precum și donații de prestigiu, cum ar fi Crucea Roșie Americană, Armata Mântuirii și Fondul Mondial pentru Faună. Aceste organizații angajează mii de oameni și au bugete de milioane de dolari.

Fundațiile sunt, de asemenea, non-profit caritabil, deși ușor diferit de organizațiile de caritate publice care oferă servicii. Fundațiile, pentru a-și îndeplini misiunea, dau bani unor organizații de caritate publice sub formă de subvenții. Fundația Bill & Melinda Gates, Fundația Ford și Fundația Rockefeller sunt toate numele de gospodărie.

Deși unele donații sunt mari, majoritatea sunt destul de mici. Dintre aproximativ un milion de donații publice din SUA, marea majoritate sunt grupuri locale care deservesc comunitățile lor. Sunt adăposturi fără adăpost, bănci de produse alimentare, adăposturi de animale și grupuri de teatru din orașul nostru natal.

În SUA, Serviciul de venituri interne definește termenii pe care organizațiile trebuie să îi îndeplinească pentru a fi nonprofit. Toate organizațiile non-profit se bucură de o anumită măsură de scutire de impozit federal, dar doar 501 (c) (3) donații publice pot oferi deduceri fiscale pentru donații.

Nu este ușor să deveniți în special o organizație non-profit scutită de taxe.

Condițiile includ:

Obținerea celor mai multe venituri din surse publice
Utilizarea veniturilor numai în scop de scutire
Să fie guvernat de un consiliu de administrație sau de un mandatar
Aderarea la limite severe la activitățile politice
Non-profit trebuie să depună, de asemenea, un formular de impozitare anual numit 990. În plus, dacă ies din activitate, companiile nonprofit trebuie să-și transmită activele către un alt non-profit. Persoanele nu pot primi niciodată beneficii personale cu organizația lor caritabilă fără scop lucrativ.

Organizații non-profit vs. organizații cu scop lucrativ
În mod surprinzător, organizațiile non-profit au multe similitudini cu întreprinderile cu scop lucrativ. De obicei sunt incluse, de exemplu. Aceștia pot plăti salariile angajaților și pot oferi beneficii. Pot investi bani prin dotarea lor.

Neprofiturile pot câștiga o parte din venitul lor din vânzarea ceva sau din taxarea pentru servicii. Atâta timp cât acest beneficiu este utilizat pentru îndeplinirea misiunii caritabile a organizației, acestea pot transforma un profit.

Organizațiile non-profit diferă de întreprinderile profitabile, deoarece publicul le deține.

Aceasta înseamnă că nicio persoană nu deține organizația sau activele sale, iar venitul acesteia nu poate fi transmis membrilor sau acționarilor.

O organizație caritabilă non-profit este numită consiliu de administrație (uneori fiduciari). Consiliile de administrație ar trebui să se asigure că organizațiile non-profit caritabile respectă legea și își gestionează în mod corespunzător banii.

Membrii consiliului de administrație pot fi responsabili dacă nu își îndeplinesc responsabilitățile discreționare.

Angajații unei organizații non-profit caritabile pot fi, de asemenea, separati de afaceri. Mulți voluntari mici fără scop lucrativ își îndeplinesc misiunea. Alții au angajați plătiti, dar sunt apoi dependenți de voluntari pentru a îndeplini multe sarcini. Chiar și marile instituții caritabile naționale utilizează un amestec sănătos de personal plătit și voluntari neplătiti.

Modul în care un câștig non-profit își câștigă veniturile variază, de asemenea, de la o ocupație specifică.

Deși un non-profit se poate bucura de venituri obținute din vânzarea de servicii sau produse (luând în considerare o universitate sau un spital), se bazează și pe donații ale publicului larg.

Cum începeți un scop caritabil non-profit?
Începerea unei carități începe dintr-un motiv.

O persoană sau un grup constată că nu există o nevoie socială sau lipsuri în plasa de siguranță socială în comunitatea sa.

Totuși, acesta este doar începutul. La fel cum o afacere potențială desfășoară cercetări pentru a vedea dacă există o cerere pentru un serviciu sau produs, o organizație caritabilă ar trebui să afle dacă ideea ei are sens. Neprofiturile ar trebui să pregătească, de asemenea, un plan de afaceri care să fie similar cu creșterea profitului.

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *