6 Keys to Success for Small Business Marketing

Marketingul este procesul de clienți și clienți potențiali interesanți în produsele și / sau serviciile dvs. și convingându-i să aleagă dintre concurenții dvs.

Cuvântul cheie în această definiție de marketing este „proces”. Marketingul implică cercetarea, promovarea, vânzarea și distribuirea produselor sau serviciilor dvs. (cele patru P-uri de marketing – produs, preț, promovare și locație).

Acesta este un subiect foarte mare, motiv pentru care există morminte scrise cu privire la marketing și de ce poți urma o diplomă de marketing de patru ani.

Indiferent dacă conduceți o corporație mare sau o afacere mică, marketingul include tot ceea ce faceți pentru a vă obține clienții potențiali și produsul sau serviciul.

Scopul marketingului este de a conduce vânzările. Un marketing bun poate obține potențiali clienți prin ușă sau site-ul web și poate pune chiar și un produs în mâinile unui potențial client, dar nu are succes marketing până când clientul nu l-a achiziționat.

6 chei ale succesului pentru marketingul întreprinderilor mici
1. Prima cheie a succesului de marketing pentru întreprinderile mici este să știi exact ce comercializezi. Se spune că oamenii nu cumpără produse sau servicii – cumpără sentimente și experiențe. De exemplu, Keg Steakhouse poartă multă friptură, dar uitați-vă la reclamele lor: Ceea ce vând cu adevărat este un moment bun alături de familie și prieteni. Michelin a folosit un copil în anvelope cu eticheta „De ce călărește prea mult pe anvelopele lor” de ani de zile? Deoarece Michelin vinde de fapt siguranță, nu doar anvelope. Și într-o campanie de anvelope, copilul le-a spus oamenilor că există un mod în care aceștia pot simți că părinții buni cumpără anvelope Michelin.

2. După ce aflați ce anume vindeți, sunteți gata să vă vizați piața. Ca o companie mică, nu puteți face marketing curat; Trebuie să răspândiți mesajul dvs. de marketing direct clienților potențiali, nu tuturor. Marketingul țintă vă permite să vă conectați cu persoanele care sunt cel mai probabil să vă cumpere produsul sau serviciul.

3. Cunoașteți diferența dintre strategia de marketing și planul de marketing.

4. Când faceți un plan de marketing pentru afacerea dvs., concentrați-vă pe elementele de bază. Acestea sunt cele patru componente majore ale oricărui plan de marketing:

Produse și servicii: Intrarea în această secțiune depinde dacă compania dvs. creează sau nu un produs original și îl dezvoltă de la stadiul Ideate până la stadiul Prototip sau comercializează un produs care este deja Este pe deplin dezvoltat. De asemenea, rețineți că comercializarea unui serviciu este diferită de comercializarea unui produs. Dar, indiferent de ce vindeți, această secțiune se va concentra pe ceea ce este specific despre produsul sau serviciul dvs. și include propunerea dvs. de vânzare unică.

Prețuri: punctul de plecare pentru orice strategie de preț este o analiză. Până la urmă, vrei să câștigi bani, să nu-l pierzi! Dar, dincolo de aceasta, prețul ideal este o combinație a modului în care doriți să comercializați produsul sau serviciul. Aflați mai multe cu acest ghid pentru strategia de stabilire a prețurilor.
Locație (distribuție): o descriere a modului și a locului în care se vând produsele dvs. Când priviți secțiunea Planificare de vânzări și distribuție din planul de marketing, această secțiune prezintă metodele de distribuție utilizate, procesul de tranzacție între afacerea dvs. și clienții dvs. și strategia de vânzări.
Promoții: Partea din planul de marketing care descrie modul în care compania dvs. va prezenta produsele sau serviciile dvs. publicului cumpărător. Provocarea dvs. aici ar fi să alegeți activități de promovare care să atingă piața dvs. țintă, dar în cadrul bugetului dvs. de marketing. Secțiunea de instrumente de marketing de mai jos vă va ajuta.
5. Investiți în cercetarea de piață. Cercetările de piață vă ajută să știți care clienți vor fi cei mai interesați de produsele sau serviciile dvs. și de a obține informații specifice despre aceștia, de a afla despre concurența lor și de a dezvolta strategii competitive, tendințe economice Și va putea, de asemenea, să găsească noi piețe.

Învață să faci propriile tale cercetări de piață.

6. Asigurați-vă că campaniile dvs. de marketing se aliniează strategiilor și planurilor de marketing. Pentru succesul marketingului, trebuie să trimiteți constant un mesaj. Marketingul integrat vă va menține marketingul concentrat și vă va crește vânzările.

14 tipuri de marketing
Tot ceea ce atrage atenția oamenilor și îi determină să ia decizii de cumpărare este marketingul, ceea ce înseamnă că, în calitate de marketer pentru micul tău business, ai opțiuni aproape interminabile. Un copil care poartă o fustă de iarbă la un semn de pizza pe marginea drumului face marketing. Așadar, dacă trailerul filmului pe care îl vizionați pe smartphone sau cardul de fidelitate folosit la magazinul dvs. de îmbrăcăminte preferat. Deci această listă nu este exhaustivă. Totuși, aceasta este o listă cu multe tipuri de marketing pe care multe întreprinderi mici le-au folosit cu succes.

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *